Met deze tips tover je jouw tuin om tot een stoer industrieel geheel

industriele tuin

Houd jij van stoer en modern? Dan is de industriële stijl zeker iets voor jou. Wist je dat je deze stijl niet alleen in huis, maar ook in de tuin door kunt voeren? Door gebruik te maken van bijvoorbeeld vloerkleden, stoere plantenbakken, een industriële bijzettafel en een toffe hangstoel creëer je ook buiten een heerlijk stoere sfeer. We geven je een aantal tips om ook van jouw tuin een industrieel pareltje te maken.

Grote meubels en strakke lijnen

Om je tuin een modern en strak uiterlijk te geven is het handig om te werken met strakke lijnen en grote vlakken. Kies dus voor een paar grote meubels met hier en daar een wat kleiner accessoire, zoals een plantenbak of bijzettafel. Voor de tegels in jouw tuin kun je kiezen voor grote betonnen tegels. Dit versterkt het industriële karakter. Ook een mooi buitenkleed draagt bij aan deze uitstraling.

Zwart, antraciet en groen

Zwart en antraciet zijn bij uitstek de kleuren voor een industriële uitstraling. Verf de schutting zwart of kies voor zwarte tegels of meubels. Zwart combineert erg mooi met antraciet. Zo vorm je een stoer geheel. Door gebruik te maken van veel groene planten en schattige bloemetjes zorg je voor een frissere uitstraling. Zo verliest jouw tuin niks van het stoere karakter, maar ziet het er toch levendig uit.

Beton, metaal en oud hout

Wil je graag weten voor welke materialen je het beste kunt kiezen? Voor een industriële look kun je goed gebruik maken van beton, metaal en (oud) hout. Je kunt voor meubels van deze materialen kiezen, maar ook accessoires zoals bloempotten geven je tuin net dat beetje extra. Zorg er wel voor dat je een eenheid creëert en gebruik niet teveel verschillende soorten materialen te dicht op elkaar. Ook rotan wordt wel eens gebruikt in een industriële tuin. Als jij dit wil is het verstandig om hier één mooi meubelstuk van uit te kiezen en het verder aan te vullen met andere robuuste materialen. Zo krijg jij een stoere industriële tuin om heerlijk in te genieten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here