Je tuin voor de winter onderhouden

Depositphotos_22403863_S

Heb je veel genoten van je tuin deze zomer? En wil je graag dat je tuin goed onderhouden blijft gedurende de winter? Dan ben je aan het juiste adres met dit artikel. Hier vindt je namelijk een aantal tips om je tuin in goede staat te houden, zodat je tuin in een handomdraai klaar is voor de zomer! Meer weten? Lees dit artikel verder.

Haal planten naar binnen

Heb je een aantal planten of bloemen in de tuin die niet tegen de kou kunnen? Dan is het een goed idee om deze planten naar binnen te halen. Planten en bloemen die in de zomer kunnen overleven hoeven niet per se de winter te kunnen overleven. Van de koud gaan ze dood. Om dit te voorkomen kun je je planten in huis halen. Geef ze dan wel een beetje mestgrond mee. In de grond van de tuin zitten namelijk veel meer voedingsstoffen dan in een pot binnen. Mestgrond zorgt ervoor dat je planten en bloemen de voeding krijgen die ze nodig hebben.

Verwijder het onkruid

Het beste dat je voor je tuin kan doen is het verwijderen van onkruid. Onkruid is namelijk een hardnekkige plant die groeit op plekken waar deze niet hoort te groeien. Onkruid verwijder je dus ook moeilijk door zijn hardnekkigheid. Hiervoor moet je de gehele plant en wortel uit de grond verwijderen. Doe je dit niet dan zal de plant weer terug groeien. Het voordeel van het verwijderen van onkruid net voor de winter aanbreekt is, omdat de kou van de winter de grond bevriest en hiermee ook veel onkruid kan doden. Zo zal je geen tot minder onkruid hebben aan het begin van de zomer. Let wel op dat je geen gemixte potgrond gebruikt op de plekken waar je het onkruid hebt verwijdert. Gemixt potgrond zal namelijk ook restafval van planten en dergelijke hebben. Dit fungeert als voeding voor de grond maar kan ook veel onkruid creëren. Kies in plaats van gemixt potgrond voor potgrond die niet gemixt is.

Denk aan de vogels

In de winter is het moeilijk voor vogels om eten te vinden. Help vogels door wat zaad zakjes of vogelhuisjes op te hangen in de tuin. Dit is niet alleen super leuk voor je tuin, omdat je dan vogelenzang in de tuin hebt. Ook is het voordelig voor je tuin, omdat vogels veel zaden eten en deze ook weer uitpoepen. Zaden blijven gelukkig heel in het verteringssysteem van vogels, waardoor de kans groot is dat de zaden de grond weer vinden om te ontplooien tot planten. Hier kan jij ook van profiteren als de vogels in jouw tuin aanwezig zijn en hier eten en poepen!