Wat is de invloed van de verschillende seizoenen op jouw tuin?

herfst tuin

Ieder jaar is onderverdeeld in vier verschillende seizoenen: lente, zomer, herfst en winter. We hoeven jou ongetwijfeld niet meer te vertellen dat het weer per seizoen verschilt. Zo is het in de lente en zomer vaak lekker warm of heet. In de herfst valt vaak veel neerslag en in de winter kan het behoorlijk koud worden. Niet alleen wij mensen hebben te maken met de verschillende seizoenen. Ook jouw tuin wordt blootgesteld aan de wisselende weersomstandigheden. Hieronder vertellen we jou wat de invloed is van de verschillende seizoenen op jouw tuin.

De lente

De lente staat bekend als het seizoen waarin bloemen en planten weer tot bloei komen. Dit betekent dat er langzaam maar zeker weer wat kleur terugkeert in jouw tuin. De eerste bloemen en planten komen namelijk weer boven de grond uit. Ook verschijnt er weer blad aan de planten. Jouw tuin ontwikkelt zich dus langzaam maar zeker tot een kleurrijk geheel. En dat is heel wat anders dan de saaie uitstraling die een tuin in de winter doorgaans heeft. De lente is vaak ook het seizoen dat mensen weer voorzichtig in hun tuin beginnen te werken. Zo worden dode bladeren en takken van de grond verwijderd, zodat een tuin er straks weer mooi en netjes bij ligt.

De zomer

In de lente begint de ontwikkeling van de tuin weer en deze zet zich in de zomer door. In de zomermaanden zijn de meeste bloemen en planten volledig tot bloei gekomen. Hierdoor vormt jouw tuin vast een kleurrijk geheel en is er veel groen te zien. Hartstikke mooi natuurlijk. Dit is tevens de periode dat er weer veel insecten opduiken in jouw tuin. Niet het meest prettige, maar de zomer brengt wel leven in jouw tuin. Is het betrekkelijk warm in de zomer? Dan moet je ervoor zorgen dat bloemen en planten in jouw tuin voldoende water krijgen. Er valt namelijk aanzienlijk minder neerslag in de zomer. In periodes van droogte doe je er daarom goed aan jouw tuin te sproeien. Op deze manier voorkom je dat ze een tekort aan water hebben en doodgaan.

De herfst

Na de zomer volgt de herfst. Dit is een periode waarin veel regen valt en de temperatuur gaat langzaam maar zeker ook steeds verder omlaag. Je vindt dit zelf niet prettig en dat geldt eveneens voor bloemen en planten. De intrede van de herfst kun je vaak het beste zien aan de kleur van de bladeren van bloemen en planten. Deze veranderen namelijk in de meest mooie kleuren. De herfst wordt door velen dan ook gezien als de meest kleurrijke periode van het jaar. Althans, voor de bloemen en planten in jouw tuin. In de herfst verliezen veel bloemen en planten ook langzaam hun bladeren. Veel mensen kijken in de herfst niet of nauwelijks meer om naar hun tuin.

De winter

In de winter wordt het echt koud. Dit merken jouw bloemen en planten ook en zij gaan vaak in de zogeheten winterrust. In tegenstelling tot de kleurrijke herfst is de winter het seizoen waarin de minste kleur te zien is in jouw tuin. De meeste planten en bloemen hebben in aanloop naar de winter afstand genomen van hun bladeren, zodat ze makkelijker kunnen overleven. Wordt het extreem koud? Dan kan het zijn dat planten in jouw tuin doodvriezen. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Daarom moet je sommige bloemen en planten een handje helpen om de winter door te komen. Dit kun je doen door ze naar binnen te halen, maar je kunt er ook een deken of zeil overheen gooien. Op deze manier hebben ze minder last van de vrieskou, waardoor ze de winter waarschijnlijk zonder problemen overleven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here