Een kleurrijke tuin? Kies voor deze planten!

kleurrijke tuin

Vroeger was het gebruikelijk om bloemen en planten in een tuin te hebben. Tegenwoordig zien we toch steeds vaker dat het groen wordt vervangen door bestrating. Een zorgelijke ontwikkeling. Allereerst ziet jouw tuin er natuurlijk een heel stuk saaier uit. Tegels en stenen hebben namelijk geen natuurlijke uitstraling, bloemen en planten hebben dit wel. Daarbij komt dat alleen bestrating ook slechts is voor de afwatering. Water kan immers lastiger wegstromen via de stenen dan via aarde. Reden genoeg dus om voor bloemen in jouw tuin te kiezen. Wil je een kleurrijke tuin? Dan ben je mogelijk nog op zoek naar bloemen die hieraan bij kunnen dragen. Wij zetten hieronder drie soorten bloemen op een rijtje.

1. Cosmea

Cosmea

Voor kleur in jouw tuin is de Cosmea een ideale optie. De bloemen van deze eenjarige plant zijn in allerlei kleuren verkrijgbaar. De bloemen kunnen de kleuren rood, diep roze, vermiljoen en wit aannemen. Met de Cosmea wordt jouw tuin dus een oase aan kleuren. De bloemen bloeien van juli tot oktober, waardoor je in de zomermaanden altijd over een kleurrijke tuin beschikt. Aangezien het en eenjarige plant betreft, moet je de Cosmea na een jaar wel vervangen. Althans, wel wanneer je aankomende zomer opnieuw wilt genieten van een hoop kleur in jouw tuin. Als de bloemen in bloei zijn, doe je er goed aan er geregeld een aantal af te snijden, bijvoorbeeld voor in een boeket. Op deze manier blijft de Cosmea namelijk langer doorbloeien.

2. Vlijtig liesje

vlijtig liesje

Een andere plant met kleurrijke bloemen is het vlijtig liesje. Kies je ervoor om deze plant in jouw tuin te planten? Dan kun je in de zomer rode, roze en witte bloemen terugzien in jouw tuin. De bloemen van het vlijtig liesje zijn plat van vorm en steken boven de steunblaadjes uit. Grote voordeel van het vlijtig liesje is dat deze plant de hele zomer doorbloeit. Nu denk je mogelijk dat dit alleen gebeurt wanneer de bloemen in de zon staan. Dit is echter niet het geval. De kleurrijke bloemen van het vlijtig liesje bloeien namelijk ook wanneer ze in de schaduw staan. Met het vlijtig liesje ben je dus altijd verzekerd van een kleurrijke tuin in de zomer!

3. Geranium

geranium

De geranium wordt in ons land vaak geassocieerd met het saai thuiszitten. Toch zien we deze plant geregeld terug in tuinen in Nederland. Hoe dit komt? Voornamelijk vanwege de kleur. Geraniums zijn er tegenwoordig in allerlei soorten en veel van deze soorten hebben allemaal een andere kleur. Zo kan de bloem van een geranium, paars, roze en wit van kleur worden. Ze komen echter ook nog in allerlei andere kleuren voor. Kortom: met geraniums kun je echt een kleurrijke tuin realiseren. Veel mensen kiezen ervoor om geraniums van dezelfde kleur bij elkaar te planten. Dit kan mooi zijn, want zo ontstaat er eenheid in jouw tuin. Toch raden wij je aan de geraniums door elkaar te planten. Op deze manier ontstaat er namelijk pas echt een waar kleurenpallet in jouw tuin. Naast tuinen zijn geraniums ook uitermate geschikt voor in potten of op een balkon.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here