De voordelen van investeren in kunstgras

diverse soorten kunstgras

Overweeg je om kunstgras te laten leggen, maar weet je nog niet hoe je dit moet aanpakken? Twijfel je nog over kunstgras of ben je niet bekend met alle voordelen die dit type gras te bieden heeft? Kunstgras is voor elke tuin een aanwinst en kan zelfs goed zijn voor de waarde van je huis! Je moet weliswaar in eerste instantie investeren (lees: kwaliteit kunstgras is niet goedkoop), maar uiteindelijk pluk je er de vruchten van. Wij hebben de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder!

Een groene, onderhoudsvrije tuin

Als je van mening bent dat een tuin is bedoeld om van te genieten en niet om in te werken, zul al snel op zoek gaan naar eerste hulp voor een onderhoudsvrije en tóch groene tuin. Je kunt een boom planten, boomschors gebruiken, kiezen voor een compleet betegelde tuin en/of je borders volplanten met vaste planten. Maar ook bij een betegelde tuin kun je rekenen op behoorlijk wat onderhoudswerk. Denk aan het vegen, ophogen of verwijderen van groene aanslag en onkruid. Met de juiste inrichting van je tuin kun je echter een heel eind komen. Zo kun je met kunstgras genieten van een groene tuin die er het gehele jaar onberispelijk bijligt. Het bemesten, verticuteren, besproeien en maaien behoort daarnaast tot het verleden.

Bestand tegen alle weersomstandigheden

Nog een ander groot voordeel van kunstgras is dat het materiaal tegen alle weersomstandigheden bestand is. In Nederland kan het in de zomer in recordtijd opeens historisch warm worden, terwijl het weer de volgende dag ineens kan omslaan. Dat is het Nederlandse klimaat in een notendop. Als het tropisch warm is, heeft natuurgras moeite om zijn groene kleur te behouden. Met kunstgras heb je hier geen omkijken meer naar. Kunstgras is namelijk vuur- en slijtvast, kleurvast maar ook UV- en chloorwater bestendig. Kortom, ook het opblaasbare zwembadje en het speeltoestel kunnen de gehele zomer blijven staan. Dat is een hele geruststelling!

Wat kost kunstgras?

Voordat je besluit om kunstgras te leggen, wil je natuurlijk eerst weten wat de kosten zijn voor kunstgras. Op deze vraag is echter geen eenduidig antwoord te geven. De kosten van kunstgras kopen lopen uiteen van €10 tot €40 per vierkante meter. De initiële aanschaf van kunstgras is dus wel een stuk duurder dan echt gras laten leggen of zaaien in je tuin. Maar daartegenover staat dat je bij kunstgras niet te maken krijgt met onderhoudskosten, zoals het inhuren van een hovenier, grasmaaier aanschaffen en je hebt ook geen sproeier meer nodig. Op de lange termijn verdient het zichzelf dus terug. Succes!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here