5 Tips: zo creëer je een bohemian walhalla

bohemian tuin

Bohemian is helemaal een ding als het gaat om binnen interieur, maar ook om tuinen. De bohemian style brengt namelijk een echt vakantiegevoel met zich mee. En aangezien we allemaal niet op vakantie kunnen dit jaar door het Coronavirus, is dit ideaal. Bohemian, Ibiza, boho of hippie: het heeft allemaal een beetje een eiland-vibe. Wil jij ook een bohemian walhalla in eigen tuin? Lees dan snel deze handige tips en creëer je eigen eiland-vibe bij jou in de tuin! 

Tip 1: plant veel planten en bloemen

Planten horen in de tuin thuis. In geen enkele tuin kunnen plantjes en bloemetjes ontbreken, zeker niet in een bohemian tuin. Wanneer je de juiste planten neerzet, krijgt je tuin al snel een Ibiza-vibe. Koop bijvoorbeeld palmboompjes of natuurlijk een grote palmboom. Cactussen zijn ook altijd goed in een bohemian tuin. Deze planten geven een exotische draai aan je tuin. Je kan er voor kiezen om de planten en bloemen in de grond te planten, maar je kan ook grote, gekleurde bloembakken en potten halen. Gevlochten manden kunnen ook erg goed dienen als plantenbakken. Zet deze bijvoorbeeld op een houten kruk! Heb je een saaie schutting of muur in de tuin? Hang dan vooral een aantal hangplanten op. 

Tip 2: speel veel met kleuren en accessoires 

In de bohemian sferen zie je veel verschillende kleuren en tinten terugkomen. Alle warme kleuren, zoals oranje, rood, donkerblauw, geel etc, vind je terug in alle accessoires. Je mag eindeloos combineren. Je kan deze kleuren verwerken in kussens, vloerkleden, kaarsen etc. Bij bohemian zijn patronen ook zeker niet uitgesloten. Hoe meer kleuren, figuurtjes en patronen, hoe beter. 

Macramé decoratie past ook helemaal bij de bohemian thuis sfeer. Macramé is een handwerktechniek dat bestaat uit gevlochten touw. Dit staat prachtig aan je schutting!

Een vloerkleed is heel belangrijk. Een vloerkleed geeft je tuin een gezellige en warme huiskamersfeer. Je kunt kiezen om één groot kleed te nemen, maar het komt ook steeds vaker voor dat vloerkleden met elkaar gecombineerd worden. Hang een hangmat of hangstoel op en je bohemian tuin is bijna af. 

Tip 3: verschillende lampjes in de tuin

Verlichting in de tuin zorgt er niet alleen voor dat je ook ‘s avonds in je bohemian tuin kunt chillen. Kleine lampjes en andere tuinverlichting zorgen er namelijk ook voor dat je tuin een gezellige en warme sfeer krijgt. Je kan bijvoorbeeld snoer verlichting boven je loungeset ophangen. Dit geeft een romantische sfeer, wat heel goed bij de bohemian style past! Daarnaast staan Marokkaanse lampen en lantaarns ook altijd erg mooi bij je rest van het bohemian interieur. 

Tip 4: natuurlijke materialen

In de bohemian tuin spelen natuurlijke materialen een grote rol. Denk hierbij aan accessoires en tuinmeubelen gemaakt van hout, bamboe en rotan. Zo koop je nu overal manden, stoelen en spiegels van rotan. Dankzij de natuurlijke materialen in je tuin, creëer je een heerlijke, tropische boho sfeer.

Tip 5: een heerlijke loungeset 

Natuurlijk kunnen comfortabele tuinmeubelen niet ontbreken in je bohemian tuin. Koop een mooie grote tuintafel waar je met het hele gezin aan kunt eten, of ga voor een mooie loungeset. Hier kun je lekker neerploffen na een dag hard werken, ideaal! Kleed de tuinmeubelen aan met gezellige sierkussens zodat de tuinmeubelen helemaal opgaan in de bohemian style. 

Vaak zie je mensen gewoon op de grond zitten in de bohemian cultuur. Leg wat kleeden en zitkussens op de grond en je hebt gelijk een picknick plekje in je tuin. Nu kunnen wij ons voorstellen dat je al Nederlander toch liever een comfortabele stoel wilt. Gelukkig is daarvoor meer dan genoeg keuze.

Baal jij ook zo dat je vakantie naar Ibiza dit jaar niet door zal gaan door het virus? Breng de Ibiza vibe dan naar je eigen tuin met de bovenstaande bohemian style tips! Je zult zien dat je nog nooit zo’n bijzondere staycation hebt meegemaakt. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here