De tuin een opknapbeurt geven

vergroot de tuin

Is jouw tuin toe aan een opknapbeurt, of ben je net in deze woning komen wonen en is er nog helemaal niks gedaan aan de tuin? Dan is het goed om dit zo snel mogelijk aan te pakken, zodat jij ook snel kunt gaan genieten in je tuin. Vaak zien mensen het overzicht niet en daardoor denken ze dat er heel veel te doen is. in feite valt het vaak wel mee, zolang je maar een goede planning hebt.

Begin met het leeghalen van de tuin

Allereerst is het belangrijk dat je de hele tuin leeghaalt voordat je gaat beginnen met opknappen. Haal alle oude en kapotte meubels eruit, haal het onkruid weg en veeg het pad en het terras aan. Alleen op deze manier zie je echt goed hoe groot je tuin is en wat je er mee kunt doen. heb je ook nog planten staan die je er eigenlijk niet meer in wilt hebben? dan is het een goed idee deze ook direct te verwijderen. Hiermee voorkom je dat je ze uiteindelijk wel laat staan, en niet tevreden bent met je tuin.

Maak een tekening van je wensen

Nu je de tuin in zijn geheel kunt zien zonder storende factoren, is het een goed idee een tekening van je wensen te maken. dit is puur voor jezelf, dus als je niet goed bent in tekenen is dat geen enkel probleem. zorg er wel voor dat je alles op de tekening zet, zodat je precies weet wat er gedaan moet worden en wat je aan moet schaffen. Niet alleen de meubels en verlichting dus, maar ook de tuinspullen en planten. Alleen zo krijg je een compleet beeld van wat je zou willen doen met de tuin.

Het aanschaffen van de spullen voor je tuin

Heb je alles duidelijk uitgetekend? Dan is het tijd om de spullen aan te schaffen. Tuinmeubels kopen is niet iets dat je in 10 minuten doet, want je wilt wel de juiste stijl in je tuin hebben staan. neem hier dus zeker de tijd voor. Dit kan in een fysieke winkel, maar ook online. Voordeel hierbij is, dat je geen last hebt van andere mensen die er langs willen of je zicht blokkeren. Daarnaast kun je de plaatjes van de verschillende meubels met elkaar vergelijken of juist bij elkaar plakken om te kijken of het allemaal wel bij elkaar past.

Het inrichten

Als dan alles binnen is, is het tijd om te gaan inrichten. Heb je nieuwe planten gehaald? Dan plaats je deze als eerste. Houd rekening met de voorkeuren van de plant, en de stand van de zon in jouw tuin. Daarna kun je de rest op zijn plek gaan zetten. Voor het plaatsen van de verlichting is het goed om te kijken of alles wel verlicht is, zodat je ook in het donker het pad door je tuin nog goed kunt zien.