4 tips om jouw tuin vloer te beschermen

terras tuin

Het is zomer en dat betekent dat we veel tijd in onze tuin doorbrengen. Heerlijk om zo van je eigen plekje te kunnen genieten, maar je wilt je tuintje natuurlijk wel mooi houden. Door veel in je tuin te zijn, kun je de vloer van je tuin flink aantasten. Hij beschadigt bijvoorbeeld sneller omdat je lekker vaak in de tuin eet of omdat je kinderen veel in de tuin spelen. Wil jij de tuinvloer beschermen en zo lang mogelijk mooi houden? Dan doe je dat met deze 4 tips! 

1. Geïmpregneerde tuintegels 

Betonnen tuintegels zijn populair. Ze zorgen voor een strakke vloer in de tuin die voor een moderne look zorgt. Toch is het materiaal beton niet altijd de juiste keuze. Op betonnen tegels zie je namelijk sneller vlekken. Daarom is het goed om voor een geïmpregneerde vloer te kiezen, als je graag beton in de tuin wilt. Geïmpregneerde tegels zijn speciaal gemaakt voor in de tuin en worden voorzien van een beschermende laag. 

2.Gebruik vloerglijders voor buiten 

Tuinmeubelen kunnen voor krassen en beschadiging aan je vloer zorgen. Door het schuiven van de meubels kan er een kras op de tuintegels ontstaan. Dit wil je natuurlijk voorkomen en daarom is het goed om vloerglijders aan te schaffen. Rubberen doppen zijn dan de beste oplossing. Deze beschermen jouw buitenvloer tegen het verschuiven van je meubels en zorgen er daarnaast voor dat je tuinmeubels stevig staan. Het is ook mogelijk om jouw meubels op meubelwielen te plaatsen. Zo kun je jouw meubels makkelijk verplaatsen, zonder de vloer hiermee te beschadigen.

3. Houd een houten terras mooi

Ook als je een houten terras hebt, wil je dat deze lang mooi blijft. Daarom is het goed om een houten terrasvloer te behandelen. Dit doe je met beits, olie of verf. Van belang hierbij is dat je begint met een voorbehandeling en daarna de beits goed mengt. Het is belangrijk dat je een goede kwaliteit tuinbeits kiest met hoge duurzaamheid. Zo hoef je niet ieder jaar opnieuw te beitsen. 

4. Houd het schoon 

Of je nu kiest voor geïmpregneerde tegels, vloerglijders of een gebeitste houten vloer, het belangrijkste punt voor een buitenvloer is dat je hem schoonhoud. Als er vuil zoals steentjes of zand op je buitenvloer liggen, zullen deze voor krassen zorgen als je hier overheen loopt. Het is daarom van belang dat je jouw tuin terras regelmatig schoonmaakt. Het is goed om dit te doen met een zachte bezem, waarmee je jouw vloer niet beschermt. Daarnaast is het goed om je terras regelmatig af te spoelen. 

Wij hopen dat je met deze 4 tips jouw buitenvloer mooi houdt. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here