De ideale zithoek in de tuin realiseren

zithoek in de tuin

In de zomer besteden we allemaal veel tijd in de tuin, als het weer meezit natuurlijk. Hier hoort natuurlijk wel een fijne zithoek bij, zodat je ook echt volledig kunt genieten. Een plek voor je planten, een plek voor de kinderen om te spelen, en voor jou een fijn terras om heerlijk een kop koffie te kunnen drinken en visite te ontvangen.

Bepaal de plek van je terras

Je wilt niet continu in de volle zon zitten, maar ook niet in de schaduw. Zeker niet wanneer het lekker is buiten wil je hier juist van kunnen genieten. Daarnaast is het fijn als het terras vlak bij de tuindeur zit, zodat je makkelijk naar binnen kunt lopen op drinken te halen. Heb je op die plek altijd volledig zon, dan is een goede parasol zeker geen overbodige luxe. Ook zou je kunnen kiezen voor een zonnescherm. Op die manier houd je de zon uit je woning, en kun je er zelf onder zitten.

Een andere optie is om een overkapping te laten plaatsen. Je zit dan wel altijd in de schaduw, maar hebt genoeg ruimte om er te zitten met de visite. En als je dan toch in de zon wil zitten kun je de tuin in gaan.

De inrichting van je zithoek

Het is belangrijk dat jij je lekker voelt in je zithoek, het is tenslotte jouw tuin. Bepaal daarom voor jezelf wat je graag in je zithoek zou willen hebben. Ga je voor een grote tafel waar je met het hele gezin aan kan zitten, of wil je liever een mooie hoekbank zodat je kan relaxen? Bij een hoekbank is het belangrijk dat je naar het materiaal kijkt. Zeker wanneer je niet overdekt zit is lang niet elke bank geschikt voor buiten. Heb je echter een veranda, dan zou je in principe elke bank er neer kunnen zetten, als hij maar goed afgeschermd wordt wanneer dit nodig is.

Verlichting bepalen

Uiteraard is de verlichting ook heel belangrijk, zeker wanneer je graag in de avond ook nog lekker buiten wilt zitten. Denk niet alleen na over verlichting in je zithoek zelf, maar ook de rest van de tuin. Je hebt er immers niks aan als je buiten zit en de tuin niet kan zien, omdat je daar geen lampen hebt aangebracht.

Welke lampen je dan moet kiezen, ligt uiteraard aan je eigen stijl. Je zou kunnen gaan voor lantaarns of speelse lampen in de tuin, maar ook voor mooie spotjes. In je zithoek kun je tegenwoordig zelfs hanglampen voor buiten aanschaffen. Deze zijn vooral ideaal onder de overkapping of veranda.

Decoratie in de zithoek

Maak de decoratie in je zithoek niet te druk, want je wilt kunnen genieten van je tuin en niet van de decoratie. Je zou een mooie canvasdoek op kunnen hangen of decoratie aan de muur, maar gebruik hier niet teveel van.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here