Genieten van je tuin in de herfst en winter

In de zomer, en zelfs vaak al in de lente, kunnen we volop genieten van onze tuin. Alle bloemen en planten beginnen weer te bloeien en ruiken heerlijk, het wordt warmer buiten en met een beetje geluk heb je ook nog een aantal vogels in je tuin zitten. Er zijn dan ook veel mensen die ook graag in de herfst en de winter van hun tuin willen genieten, maar door het wisselvallige weer kan dat niet altijd. We vertellen je in dit artikel hoe je ook in de herfst en winter van je tuin kunt genieten.

Zorg voor een diversiteit aan planten

Genieten van je tuin doe je natuurlijk het beste als er bloemen en planten in bloei staan. Dit is in de lente en zomer niet heel moeilijk, maar wordt in de herfst en winter wel een uitdaging. Het beste kun je dus op zoek gaan naar planten met verschillende bloeiperiodes. Er zijn zelfs planten die ook in de wintermaanden nog groen blijven, zodat je ook dan nog kunt genieten. Ook zijn er een aantal bloemen die met name in de herfst en winter bloeien. Door er hier ook een aantal van in je tuin te plaatsen weet je zeker dat je in de koude maanden van het jaar ook nog mooie bloemen hebt.

Zorg voor beschutting in je tuin

Een andere goede manier om het buitengevoel het hele jaar te creëren, is door te zorgen voor beschutting. Een serre kopen met mooie glazen schuifwanden is een mooie manier om je tuin bij je woonkamer te betrekken, maar heeft eigenlijk alleen nut als je een vrij grote tuin hebt. Is dit niet het geval, dan lever je zoveel ruimte in voor de serre, dat er vervolgens niks meer over blijft om van te genieten.

De andere optie is het laten plaatsen van een terrasoverkapping. Hierbij verlies je bijna geen ruimte, want het terras had je al in je tuin staan, alleen komt er nu een overkapping bij. Dit zorgt ervoor dat je ook met regen nog lekker buiten kunt zitten. Ook blijft de warmte wat langer hangen onder de overkapping, maar zou je ook een heater kunnen plaatsen. Zo kun je ook in de koude maanden nog van je tuin genieten.

Mooie decoratie en verlichting

Als je dan buiten zit wil je ook wat hebben om naar te kijken en van te genieten. Dit doe je uiteraard door de bloemen en planten die aanwezig zijn, maar de juiste verlichting en decoratie helpt hier ook zeker bij. Plaats je verlichting strategisch zodat het tuinpad verlicht is, maar tegelijkertijd ook je bloemen en planten. Dit zorgt in de avond voor een mooi, haast magisch effect.