Pak jouw tuin aan in de wintermaanden 

tuin in de winter (2)

Tegenwoordig is de tuin al lang niet meer de ruimte, waar men uitsluitend in de zomermaanden van geniet. Ook in de herfst, de winter en het voorjaar biedt de tuin een plek om jezelf terug te trekken of aan je dining tuinset te genieten van een heerlijke avond barbecueën met vrienden. De winter BBQ is een trend van de laatste jaren! Heb jij er al eens gebruik van gemaakt? Met een compacte partytent, een heater of vuurkorf en sfeervolle tuinverlichting geniet je het hele jaar door van deze ruimte. In plaats van een tijdelijke partytent, zou je ook een blijvende veranda of overkapping kunnen bouwen. Dit biedt het voordeel, dat je ook beschut zit tijdens een zomers buitje. De wintermaanden lenen zich goed voor een renovatie van de tuin. Waar begin jij? 

Vervangen van de tuinmeubelen in je tuin

Een van de klussen die je deze winter op kunt pakken: het vervangen van de bestaande tuinmeubelen. Kies voor een nieuwe loungeset in de tuin, vervang de huidige tuinstoelen en knap bijvoorbeeld de oude picknicktafel op. Door tuinmeubelen in het najaar te bestellen profiteer je bij veel winkels van een hoge korting. De stoelen en tafels van het afgelopen jaar worden volgend voorjaar mogelijk niet meer aangeboden; voor tuinwinkels reden om ze tegen een scherpe prijs van de hand te doen. Hier profiteer je als consument van! 

Tip: combineer de tuinmeubelen met een bijpassende beschermhoes. Zo houd je de tuinmeubelen langer mooi. 

Aan de slag met een extra border

De winter is ook een goed moment voor de aanleg van een extra border. Door deze in de winterperiode op te bouwen, kun je in het voorjaar aan de slag gaan met het poten van nieuwe planten en heesters. Het gebruik van stapelblokken is populair bij het bouwen van een border. Heb je geen slijptol in huis, voor het op maat zagen van de stapelstenen? Je huurt de slijptol bij de bouwmarkt in jouw woonplaats. Op het internet vind je handige video’s, waarin men uitlegt hoe je de border opbouwt en waarop je hierbij moet letten. Het is geen ingewikkelde klus; jij kan het! 

Leg verlichting aan in de tuin 
Op het moment dat je nieuwe borders opbouwt in de tuin, kun je dat moment aangrijpen voor het aanleggen van verlichting. Laat de kabels voor de verlichting onder de randen van de border door lopen. Zo zijn deze netjes weggewerkt.