Zo realiseer je een fijn terras in jouw tuin!

terras met loungeset

De gemiddelde Nederlander brengt steeds meer tijd door in zijn tuin. Dit is op zich wel te verklaren, want het klimaat wordt steeds zachter. Hierdoor kunnen we soms al in het vroege voorjaar genieten van de zon. In de zomer en zelfs in het najaar schijnt de zon geregeld. Wil je optimaal kunnen genieten van de zon? Dan mag een terras natuurlijk niet ontbreken in jouw tuin. Voor het aanleggen van een terras volsta je al met het leggen van een paar tegels in jouw tuin. Het terras wordt in dit geval natuurlijk wel heel erg simpel en niet bepaald sfeervol. Wil je dat het terras in jouw tuin juist een fijne plek wordt? Wij helpen je daar een handje bij!

Zon, schaduw of allebei?

De meeste mensen zijn geneigd om een terras in hun tuin te realiseren op een plek waar veel zon schijnt. Op zonnige dagen kun je dan namelijk makkelijk van de zon genieten. Het is echter niet altijd prettig om een terras vol in de zon te hebben. Met name op hete zomerdagen is het geen pretje wanneer jouw terras pal in de zon ligt. Het kan dan namelijk betrekkelijk heet worden. Dit weerhoudt jou er mogelijk van om in de zomer op het terras te gaan zitten en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Vraag jezelf dan ook af of een terras in de zon verstandig is. Je kunt ook overwegen twee terrassen aan te leggen, eentje in de zon en eentje in de schaduw. Is dit wat teveel van het goede? Let dan goed op de zoninval in jouw tuin voordat je een terras aanlegt.

Plaats een overkapping

Een tuin is op mooie dagen een prettige plek om te verblijven. Je gaat echter niet snel in jouw tuin zitten wanneer het buiten warm is, maar wel regent. Je laat je immers niet voor de lol natregenen. Indien je een overkapping bouwt in jouw tuin, gebeurt dit niet meer. Je kunt dan namelijk ook op warme dagen met neerslag zonder problemen buiten zitten. Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om een overkapping in hun tuin te realiseren. Hier heb je overigens niet alleen bij slecht weer profijt van. Zo’n overdekt stukje tuin maakt het namelijk ook mogelijk om in de zomermaanden ’s avonds langer buiten te zitten. Onder een overkapping koelt het namelijk minder snel af dan in de open lucht. Dit is zeker het geval wanneer er een terrasverwarmer aanwezig is.

De inrichting van jouw terras

Bij het inrichten van een terras denken veel mensen al snel aan een tafel met daarbij een aantal stoelen. Dit misstaat zeker niet op jouw terras. Denk bij de inrichting echter niet alleen aan het praktische nut van spullen. Jouw terras moet immers ook een fijne plek zijn. Heb je geen fijne stoelen? Dan ga je er waarschijnlijk niet zo snel zitten. Wil je echt een fijne plek realiseren? Zorg er dan voor dat je een loungebank en/of loungestoelen op jouw terras hebt staan. Op deze manier wordt jouw terras een aangename plek om tijd door te brengen. Vergeet overigens ook de aankleding niet. Een terras moet immers ook gezelligheid uitstralen, want anders ga je er natuurlijk alsnog niet zitten. Trek bij voorkeur de inrichting van binnen door en plaats daarnaast ook wat planten. Zodoende ontstaat een gezellig terras waar je graag tijd door mag brengen.

Vergeet de verlichting niet

Een zitgedeelte is iets waar nagenoeg iedereen als eerste aan denkt bij de realisatie van een terras. Vervolgens wordt het terras verder aangekleed met bijvoorbeeld planten. Er wordt echter ook vaak iets vergeten. Wat? De verlichting. Veel mensen zien namelijk niet in waarom het handig is om verlichting in de buurt van hun terras of onder een overkapping te plaatsen. Toch is dit bijzonder nuttig. Althans, wel wanneer je zoveel mogelijk tijd door wilt brengen op jouw terras. Indien er verlichting aanwezig is, kun je in de zomermaanden namelijk tot ’s avonds laat blijven genieten op jouw terras. Wordt het donker? Dan zet je gewoon de lampen aan. Het koelt ’s zomers niet veel af, waardoor je echt lang op jouw terras kunt blijven zitten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here