Meer kleur in jouw tuin? Kies voor deze herfstplanten!

gele zonnehoed

Wanneer de herfst zijn intrede doet, betekent dit dat de zomer definitief achter ons ligt. Veel mensen vinden dit jammer, want het weer slaat immers in dit seizoen om. De warme dagen maken plaats voor dagen met lagere temperaturen en betrekkelijk veel neerslag. Toch zijn er genoeg mensen die de herfst een fijne periode vinden. Niet vanwege het weer natuurlijk, maar vanwege de prachtige kleuren in dit jaargetijde. Zo veranderen de bladeren van veel planten en bomen in de herfst namelijk van kleur. Dit levert de meest fraaie plaatjes op. Wil je in de herfst ook een kleurrijke tuin? Dat kan met deze vijf herfstplanten!

1. Gele zonnehoed

Waar veel planten hun bladeren verliezen in de herfst, behoudt gele zonnehoed tot het einde van de herfst zijn kleur. Het maakt wat dat betreft niet uit of de plant gewoon in de aarde staat of in een kleigrond. Grote voordeel is dat deze plant in talloze vormen voor kan komen. Zo is er bijvoorbeeld een hoge en een lage variant van de gele zonnehoed. Vanwege de naam vermoed je mogelijk dat de kleur van deze plant geel is. Dat kan inderdaad, maar hoeft niet. Zo kan de gele zonnehoed ook een oranje, roodbruine of zandkleur aannemen. De gele zonnehoed kan zelfs in verschillende kleuren tegelijkertijd voorkomen in jouw tuin.

2. Geranium rozanne

Wie houdt van kleurrijke planten in zijn tuin, moet zeker kiezen voor de geranium rozanne. Nu heeft de geranium mogelijk het stempel ‘ouderwets’ maar daar vormt de geranium rozanne zeker een uitzondering op. Deze blauwpaarse bloem blijft tot begin winter zijn kleur behouden. De bloei van deze plant stopt namelijk pas zodra de eerste nachtvorst zijn intrede doet. Naast de mooie kleur tot begin winter heeft deze plant nog een groot voordeel. Er groeit namelijk geen onkruid in de buurt van de geranium rozanne.

3. Herfstanemoon

De naam zegt hier natuurlijk al genoeg: de herfstanemoon is een plant die het goed doet in de herfst. De bloei van deze plant start ergens in juli en stopt achterin de herfst. Grote voordeel is dat de herfstanemoon niet veel zon nodig heeft. Ook op plekken met veel schaduw komt deze plant namelijk tot zijn recht. Wil je een herfstanemoon in jouw tuin? Dan kun je kiezen uit verschillende kleuren. Deze plant komt namelijk in de kleuren roze, wit en paars voor. Kortom: de herfstanemoon is een ideale plant om in de herfst ook nog verzekerd te zijn van een kleurrijke tuin!

4. Wilde wingerd

Ben je fan van de kleur rood? Overweeg dan zeker om voor de wilde wingerd te gaan. Deze plant neemt namelijk de meest prachtige rode tinten aan in de herfstmaanden. En het mooie is: de kleuren kunnen per jaar verschillen. Is er dit jaar bijvoorbeeld veel zon? Dan wordt de wilde wingerd ontzettend rood van kleur. De hoeveelheid zon is namelijk van invloed op de rode kleur van het blad. Daarbij komt dat je ook de vogels jouw tuin binnenhaalt met deze plant. Vogels mogen namelijk graag nestelen in de wilde wingerd.

5. Helleborus

Doet de naam helleborus geen belletje rinkelen? Dan doet kerstroos dat misschien wel. Deze plant staat namelijk ook wel bekend onder de naam kerstroos. De helleborus zorgt in de herfst, en met name in de winter, voor de meest prachtige kleuren in jouw tuin. De helleborus behoudt namelijk tot ongeveer eind maart zijn kleur. De plant kan een witte kleur aannemen, maar kan ook paars-roze van kleur worden. Daarnaast bevat de helleborus behoorlijk wat groen. Is de bloeiperiode voorbij? Verwijder dan de bloemen van de kerstroos. Doe dit bij voorkeur eind mei. Hierdoor bevorder je de bloei van deze plant het aankomende jaar. Zodoende ben je ook volgend jaar weer verzekerd van de nodige kleur in jouw tuin in de herfst en in de winter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here