Dit is de meest onderhoudsvriendelijke schutting

Depositphotos_4889329_S

Ben je liever niet teveel tijd kwijt aan het onderhoud van je schutting? Je bent zeker niet de enige! Een schutting onderhouden kan namelijk, afhankelijk van het materiaal, erg veel tijd kosten. Gelukkig is er een optie die amper onderhouden hoeft te worden. We presenteren de houtcomposiet schutting: een luxe-ogende schutting voorzien van gesloten, onderhoudsvriendelijke panelen die vrijwel geen onderhoud vereist. Ideaal voor het gemak én je privacy!

Een houtcomposiet schutting is een gesloten schutting, gemaakt van een mix van houtvezels en kunststof. Dit maakt de schutting steviger dan een normale houten schutting en het is ook rot- en insectenbestendig. Het materiaal is bestand tegen de elementen en verkleurt deze niet door weersinvloeden. Houtcomposiet schuttingen ogen zeer strak waardoor ze erg mooi staan bij moderne tuinen. De meeste mensen kiezen ook deze schutting vanwege het uiterlijk. Het materiaal lijkt namelijk precies op echt hout, maar heeft alle voordelen van kunststof. Zo hoef je de schutting niet te behandelen met olie of beits om hem mooi te laten blijven en gaat hij dus veel langer mee dan een normale houten schutting.

Weinig onderhoud nodig

Een houtcomposiet schutting is de perfecte keuze als je een duurzame, onderhoudsvriendelijke en mooie schutting wilt.  Onderhoud is eenvoudig – alleen afnemen met een vochtige doek om vuil en alg te verwijderen. Bovendien hoeven houtcomposiet schuttingpanelen niet geschilderd of gebeitst te worden om hun uiterlijk te behouden. Al met al is een houtcomposiet schutting dus de meest onderhoudsvriendelijke schutting die je kunt kiezen.

Hardnekkige vlekken verwijderen?

Een houtcomposiet schutting is een duurzame en onderhoudsvriendelijke optie voor je tuin. Toch kan het gebeuren dat er hardnekkige vlekken op je schutting komen. Gelukkig zijn er een aantal trucs om deze vlekken te verwijderen.

  • In de meeste gevallen kun je hardnekkige vlekken van je houtcomposiet schutting verwijderen met een sopje en een borstel. Gebruik hiervoor lauwwarm water en een milde zeep. Borstel de vlekken grondig weg, waarna je de schutting afspoelt met koud water.
  • Als je composiet schutting echt vuil is, kan je altijd een speciale composiet reiniger gebruiken. Deze producten zijn verkrijgbaar in tuincentra of doe-het-zelfzaken, en ze helpen om moeilijke vlekken te verwijderen.
  • Als alle bovenstaande trucs falen, is het tijd om over te gaan op sterkere middelen. Gebruik hiervoor aceton in combinatie met beschermende handschoenen en een bril om irritatie aan ogen en huid te voorkomen. Wrijf het middel goed in op de vlek en laat het even intrekken voordat je het afspoelt met koud water