De perfecte buitenplek aan huis realiseren

Depositphotos_382016348_S

Heb jij een grote tuin en wil je deze graag omtoveren tot de perfecte buitenplek? Een plek waar je in de zon kunt liggen, lekker eten klaar kunt maken en een verfrissende duik kunt maken op een warme zomerdag? Dan zijn hier een aantal opties voor. In dit artikel vertellen wij je wat je moet doen om te zorgen voor de perfecte buitenplek, waar je elke dag van het jaar van kunt genieten.

Zorg voor verkoeling aan huis

Het liefste wat je wil op een warme zomerdag, is verkoeling. Dus waarom zou je niet een zwembad in je tuin laten plaatsen? Je kunt gaan voor een model dat ook weer op te ruimen is maar, als je er de ruimte voor hebt en nu al weet dat er vaak gebruik van gaat worden gemaakt, kun je beter een vaste laten plaatsen. Deze zijn er in verschillende vormen en afmetingen, dit kun je helemaal zelf bepalen.

Zie je een zwembad niet zitten, bijvoorbeeld omdat je geen kinderen hebt en niet van zwemmen houdt? Dan kun je natuurlijk ook voor een jacuzzi gaan. Dit neemt niet zoveel ruimte in beslag, maar zorgt wel voor de nodige verkoeling. Ook een buitendouche kopen is aan te raden. Niet alleen zodat je even snel kunt afspoelen voordat je weer de zon in gaat, maar ook zodat je zeker weet dat alles schoon is voordat je naar binnen gaat. Het laatste wat je wil, is dat je ’s avonds het huis nog schoon moet maken omdat er overal zand en modder ligt.

Werk met ruimtes op je buitenplek

Wat je ook plaatst in je tuin, het moet overzichtelijk blijven en niet rommelig ogen. Je kunt dan ook het beste zorgen voor verschillende ruimtes, deze kunnen eventueel in elkaar overlopen. Zo heb je een zitruimte met daarnaast een ruimte voor de buitenkeuken. Iets verderop is het zwem- of jacuzzigedeelte met de buitendouche en eventueel een ruimte met sanitair. Dit laatste is vooral handig als je een plek wil hebben om je buiten om te kunnen kleden. Ook zou je een badkamermeubel kunnen plaatsten waar je de handdoeken in kwijt kunt.

Heb je kinderen? Dan is er waarschijnlijk ook nog een plek nodig om te spelen. Komt deze plek naast het zwembad? Zorg er dan voor dat er een hek om het bad heen staat, zodat er geen ongelukken kunnen gebeuren.

De aankleding van je tuin

Als je dan zo’n grote tuin hebt, en je werkt met verschillende ruimtes, kan de aankleding soms wat lastig zijn. Belangrijk is het in ieder geval, om overal voldoende verlichting te hebben. Werk bij elke ruimte met dezelfde soort verlichting, want dit zorgt voor een geheel. Het zitgedeelte kleed je vervolgens leuk aan met kleden en kussens, en als je een buitenkeuken hebt zorg je ook voor een mooie tafel. Heb je bij het zwembad nog ruimte over? Denk dan eens aan een overkapping. Deze hoeft niet groot te zijn, maar kan wel zorgen voor dat kleine beetje comfort. Losse strandstoelen zijn echter ook een optie, evenals ligbedden.