Hoe begin je met een moestuin?

moestuin

Steeds vaker willen mensen graag een moestuin zodat ze hun eigen groenten kunnen verbouwen. Aan de ene kant omdat de boodschappen steeds duurder worden, aan de andere kant omdat het een leuke bezigheid is. er zijn dan ook veel verschillende manieren te verzinnen waarop je een moestuin kunt beginnen. Welke dit onder andere zijn, lees je in dit artikel.

Bepaal waar in de tuin de moestuin moet komen

Het is allereerst belangrijk goed te kijken naar waar de moestuin moet komen. Groente en fruit verbouwen in de tuin is heel eenvoudig, maar je moet er wel voor zorgen dat ze op de juiste plek staan. De meeste soorten willen graag in de zon staan, maar ook beschut. Je doet er dan ook goed aan een plek te kiezen die beschut is, of in de zon staat, maar waarbij je wel de mogelijkheid hebt een parasol op te zetten voor de planten.

Vervolgens is het belangrijk te bepalen of je de moestuin in de volle grond gaat plaatsen, of dat je bakken gaat gebruiken. Het voordeel van bakken is dat ze hoger staan en je dus minder ver hoeft te bukken, maar je hebt in dat geval wel beperkte ruimte.

Alles binnen voorzaaien

Je doet er goed aan alle zaden binnen voor te zaaien. Dit doe je in een speciale kweekbak, en zorgt ervoor dat ze al een stuk gegroeid zijn voordat ze buiten de grond in kunnen. Op die manier kun je eerder beginnen met tuinieren, maar is de kans ook groter dat de planten het overleven.

Zie je het niet zitten om allemaal kweekbakken op je vensterbak te hebben staan? Dan kun je ook nog een kweekkas aanschaffen. Deze plaats je in de tuin en zijn in veel verschillende afmetingen beschikbaar. Op die manier kun je alles dus in de kas kweken en ze later buiten in de grond zetten.

Een moestuin op het balkon

Veel mensen vragen zich af of een moestuin ook op een balkon kan, en dat kan uiteraard. Je hebt hier echter niet de volle grond en dus maar beperkte ruimte, maar dat betekent niet dat het niet mogelijk is. je kunt een moestuinbak op je balkon zetten; deze is vaak een meter bij een meter en is verdeeld over 9 vakken van 30 bij 30 centimeter. In elk vak kun je vervolgens een plant zaaien om vervolgens een paar weken later te genieten van je eigen groenten.

Wil je niet zo’n bak, dan is het ook nog mogelijk losse bloempotten te gebruiken, maar ook speciale kweekzakken of zelfs een oude plastic bak. Vrijwel alles is mogelijk om een plant in te laten groeien; het belangrijkste hierbij is dat de potgrond goed is, dat je hem voldoende water geeft en dat hij genoeg zonlicht krijgt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here